Webinar Koffie Elektrisch over uitstootvrij vervoer in Amsterdam – 9 december

Op 9 december staat het webinar Koffie Elektrisch in het teken van uitstootvrij vervoer in Amsterdam. Het webinaar is van 10.00 uur tot 12.00 uur. De volgende onderwerpen staan op het programma:

Uitstootvrije mobiliteit

Projectleider Michiel Vlam gaat met de deelnemers in gesprek over de ontwikkelingen in maatregelen en beleid voor uitstootvrije mobiliteit. Hoe zet gemeente Amsterdam in op de transitie naar elektrisch vervoer specifiek voor bestelauto’s, vrachtverkeer en taxi’s? Daarop aansluitend zijn er 3 korte verdiepingssessies voor verschillende modaliteiten: bestelauto’s, vrachtwagens en taxi’s. Je kunt aan 1 van deze verdiepingssessies deelnemen.

Laadinfrastructuur

In het tweede deel van het webinar is te zien hoe de laadinfrastructuur wordt gerealiseerd die een uitstootvrije stad mogelijk maakt. Er is ook aandacht voor Laad me – Strategisch plan Laadinfrastructuur 2020-2030 waarbij de plannen worden toegelicht.

De prognose is dat het aantal benodigde laadpunten zal stijgen naar 82.000 in 2030, waarvan 800 snellaadpunten. Er is dus een behoorlijke schaalsprong nodig. Hoe werken we de komende jaren toe naar veilige, betrouwbare, toegankelijk en betaalbare laadinfrastructuur? De opgave die voor ons ligt, kan de gemeente niet alleen realiseren. Samenwerking met alle betrokken partijen is cruciaal!

Uit de omgeving

Afsluitend zijn 2 gastsprekers aan het woord. ANWB vertelt over de resultaten van de jaarlijkse monitor elektrisch rijden en ShareNow deelt met ons hun visie op en aanpak van elektrische deelmobiliteit in Amsterdam.

Ben je erbij?  Je kunt ook aangeven in welke verdiepingssessie u wilt deelnemen: Aanmelden

INTERESSANT? DEEL DIT ARTIKEL GERUST MET JOUW NETWERK!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Scroll naar top